Swiss Clinic Sanitizing Spray – alkohol og vann til 11.000 kr per liter!

DermarollSom mange andre, har jeg også (i et svakt øyeblikk) kjøpt dermaroller fra Swiss Clinic. Jeg har ikke noen store problemer med huden – først og frems litt ujevn fargepigmentering. Men etter noen ukers bruk er det ingen forskjell å spore.

Som du skjønner er ikke dette et sponset blogginnlegg. Det vil bli enda klarere lenger ned.

Nåvel, jeg skal ikke avskrive dermaroller som konsept enda. Og det var ikke manglende effekt jeg hadde tenkt å skrive om heller, men den lille sprayflasken med rensespray som følger med.

dermaroll rensespraySwissClinic Sanitizing spray inneholder 62% etylalkohol (etanol), og forøvrig vann, aloe vera juice, vitamin E og parfyme.

Hensikten med sprayen er å desinfisere både huden og rullen med nålene før bruk, og deretter spraye en liten dusj på rullen når du er ferdig. Desinfeksjon er viktig når man skal stikke nåler gjennom huden! Men sprayflasken er så liten at den er tom i løpet av noen få gangers bruk. Det står verken på flasken eller på nettet hvor mye den inneholder. Men jeg har målt – flasken inneholder 10 ml, noe som tilsvarer 1 barneskje! EN BARNESKJE!

Og denne lille barneskjeen med vann og 62% alkohol koster den nette sum av 110 kr.

Det gir en literpris på i sjokkerende 11.000 kr! — For utblandet sprit!!!

HER LUKTER DET RIP-OFF LANG VEI!

Riktignok kan man få litt rabatt hvis man kjøper 3 stk. av gangen. Da er literprisen redusert til 7.333 kr. Fortsatt uhyrlig.

På apoteket får man kjøpt 750 ml 95% alkohol (etanol og propanol) for rensing av medisinsk utstyr for 113 kr. Blander man ut med vann til 62% sprit, som Swiss Clinic sin Sanitizing Spray, så blir literprisen på denne 93,50 kr.

prissammenligning 2

Synes man det er praktisk med den lille sprayflasken, så kan toppen skrus av slik at man kan fylle på alkoholen fra apoteket i stedet for å kjøpe flere av dette tulle-produktet fra Swiss Clinic.

Jeg bruker nå Antibac desinfeksjon fra apoteket til rens av min dermaroller.

Det neste som ryker er den bittelille flasken med Swiss Rejuvenator krem til å smøre på huden etter behandling med rullen. 30 ml koster 790 kr. Det må da finnes rimeligere alternativer som fungerer minst like bra….

Swiss Rejuvenator inneholder forøvrig konserveringsmiddelet MI (Methylisothiazolinone) som stadig flere får allergiske reaksjoner på. Enda en god grunn til å droppe denne kremen. Bruken av MI i rengjøringsmidler, såper og kremer ble tatt opp i Forbrukerinspektørene på NRK 30.09.2015. Mer om MI finner du på nettsidene til Norges Astma og Allergiforbund.

4 tanker på “Swiss Clinic Sanitizing Spray – alkohol og vann til 11.000 kr per liter!

 1. Hei. Takk for informerende innlegg!

  Jeg har nettopp tatt i bruk min Dermaroller, og har etter sigende oppdaget den økonomiske fallgruven som sanitizing sprayen er.

  Tynner du selv ut desinfeksjonsmiddelet før bruk, og hvor mye vann tynner du med?

  Vennlig hilsen Siv Ingrid.

 2. Hejsa, tak for godt indlæg!
  Det anbefales jo også at spraye blandingen på huden før og efter brug. Bruger du også din egen blanding til det?

  Mvh Janni

  • Nei, jeg har droppet å spraye på huden. Men jeg sprayer rullen før og etter bruk. Forøvrig har jeg etter en tid sluttet å bruke dermaroller.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s