6 tanker på “About

 1. Hei, kom over bloggen din da jeg lette etter effekten av å smøre jod på huden som jeg tidligere hadde lest om på nettet på engelsk.

  Synes også det virket lurt å kjenne på kroppen hva den trenger av naturlig jodtilskudd gjennom blåalger, kelp etc etterhvert som jodlagrene har fylt seg opp. Viktig å høre på folks erfaringer, synes jeg. Har abonnert på bloggen din nå. Kan du nås på mail?

  Mvh

  Ina O. Aasen

  • Hei Ina. Fint å høre at du finner noe interessant på bloggen. Jeg har mye å skive om framover – må bare få samlet meg litt. Jeg har lagt inn en e-mail adresse (under «contact» på menyen).

 2. Jeg har fått konstatert jodmangel og fått beskjed om å ta Kelpasan. Starte med halv tabl og opp til fire, dersom bivirkninger redusere. Jeg leser at du ikke anbefaler Kelpasan som eneste jod tilskudd, hvor bestilles det tilskuddet du nevner som ikke selges i Norge? Jeg tar veldig mange tilskudd nå pga div. mangler. Har vært i skikkelig dårlig form lenge og håper tilskudd og riktig kosthold nå skal hjelpe😊

  • Hei. Trist å høre at du har plager. Jod er et omstridt tema. Nødvendig for stoffskiftet og andre funksjoner. Men for mye er ikke bra for skjoldkjertelen, spesielt hvis man har Hashimotos. Har du mangel er min holdning i dag at Kelpasan er for svakt. Men det kan være grunn til å være forsiktig dersom man har en hissig Hashimotos. Andre leger advarer mot jod i det hele tatt ved Hashimotos, mens dr. Brownstein og andre kjører på med store doser jod uansett. Ikke lett å bli klok på. Selv bruker jeg nå Kelp fra Nature’s way som jeg kjøper på iHerb. Den har 360 mcg jod per kapsel (Kelpasan har 50 mcg per tablett). Jeg bruker også nascent iodine (flytende) – 1-3 dråper per dag. Det er ren kaliumjodid (som skjoldkjertelen bruker) og skiller seg fra Lugol’s oppløsning som også har elementært jod (ikke bundet til noe annet) som del av formelen. For min egen del har jeg landet på at 1-2 mg jod per dag er passe. Iodoral har til sammenligning 12,5 og 50 mg. Dessverre er det lite veiledning å få ettersom det er store uenigheter blandt fagpersoner om jod. Jeg bestiller mye på nettet fra USA: iherb, vitacost, naturalnews store (kun testede høykvalitetsprodukter) og andre, samt butikker i UK.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s