Vann er vann …… eller ikke? Test av Nikken vannbehandler.

I et tidligere innlegg (her) fortalte jeg at jeg hadde kjøpt meg en vannbehandler som heter Nikken pimag waterfall. Det er et japansk vannbehandlingssystem som prøver å emulere en fjellbekk fordi man har observert at vannkvaliteten i en (ren) fjellbekk er spesielt helsebringende for både planter og dyr.

fjellbekk Nikken pimag waterfall

x

x

x

x

x

På nettet kan man finne bilder og film som viser hvordan Nikken-vann er bedre enn vann fra springen, f.eks. at planter vokser bedre i Nikken-vann. Skal man tro på det man ser på nettet? Tja, det vil jo uansett variere med hvor man bor i verden i hvilken grad Nikken-vann eventuelt er bedre enn vannet i springen. Altså måtte jeg gjennomføre min egen test.

Jeg kan smake tydelig forskjell på Nikken-vann og vann fra springen hjemme, men betyr det at det er bedre eller mer helsebringende? Jeg bor tross alt i et område som angivelig har god kvalitet på drikkevannet.

Her er min test, gjennomført i april 2014:

Jeg plasserte to poteter i hvert sitt glass vann, det ene med vann fra springen, det andre med vann fra Nikken-beholderen. Etter 4 uker så de slik ut:

nikken test 1 nikken test 2

Det er tydelig forskjell på veksten og vannet fra springen har blitt grumsete, mens Nikken-vannet fortsatt er klart. Jeg har ikke byttet vann underveis, kun fylt på for å holde vannstanden. Det har vært forskjell i vekst helt fra start og forskjellen ble mer og mer utpreget etter som tiden gikk. Poteten i Nikken-vann ser uten tvil ut til å trives bedre.

Dett er på ingen måte noe «bevis» i vitenskapelig forstand, men et interessant eksperiment. Resultatet er i tråd med det andre har funnet og i tråd med forventningen. Så jeg fortsetter å drikke Nikken-vann og tenker at det er helse i hver dråpe!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s