BOK: The iodine crisis – DEL 2 – forfatterens egen historie

Forfatter: Lynne Farrow, Tittel: ”The Iodine Crisis: what you don’t know about iodine can wreck your life”, utgitt 01.04.2013

Lynne Farrows interesse for jod ble vekket etter at hun oppdaget sammenhengen mellom jod og brystkreft. Det førte til en helt ny «mission in life» for henne. Nedenfor er litt om hennes egne erfaringer.

Lynne Farrows egen sykehistorie

Lynne FarrowForfatteren av boka, Lynne Farrow, hadde fra tidlig i tyveårene en rekke helseproblemer; kronisk hodepine, hypoglycemia, binyre tretthet, hypotyreose, kronisk utmattelse, sensitivitet mot en rekke kjemiske stoffer, cyster på ovariene, fibrocystisk bryst sykdom, overvekt, alltid kald, alltid sulten, ”hjernetåke” og enda mer. Dette pågikk i mange år og ingen lege kunne hjelpe. Så fikk hun brystkreft og hele tilværelsen ble rystet i grunnvollene. Plutselig gjalt det liv-og-død.

x

They must know what they are doing – eller ikke????

Til å begynne med stolte hun på at ”they (legene) must know what they are doing”, men hun erfarte at det er en farlig strategi. Journalisten i henne tok saken i egne hender og hun begynte å grave. Hun fant ut at, nei, man kan faktisk ikke stole på at legene vet hva de holder på med. Hun fikk dermed en ny misjon i livet – hun ble en brystkreft-informasjonsaktivist.

Lynne Farrow grunnla non-profit organisasjonen Breast Cancer Choices (www.BreastCancerChoices.org) hvor formålet er å finne og spre mest mulig informasjon om alternative behandlingsmuligheter for brystkreft. Hun begynte å lese faglitteratur, studere forskningsrapporter, gå på medisinske konferanser og snakke med leger.

Gjennom dette arbeidet oppdaget hun at de fleste leger kjenner faktisk ikke til forskningen på brystkreft. Enda mer sjokkerende er at de offisielle retningslinjene for behandling av brystkreft ikke er basert på forskningsresultater. Behandlingen som tilbys pasientene er ganske enkelt et behandlingsregime et knippe leger har greid å bli enige om – et minste felles multiplum – og ikke det som forskning viser gir best resultater.

Jod-mangel og brystkreft

I sin graving i forskning på brystkreft kom Lynne Farrow i 2005 over sammenhengen mellom jod-mangel og brystkreft. Hun fant ut at dette ble forsket på allerede for 50 år siden, men ble siden glemt. Hun ble nysgjerrig på hvorfor og hvordan dette skjedde.

Gjennom et nitidig arbeid med å gå tilbake til hundreårgamle apotekbøker, gamle brosjyrer og tidligere tiders gjenstander brukt i jod-terapi-sammenheng har hun greid å gjenskape mye gammel kunnskap som var i ferd med å gå tapt.

lugols-solution

Lugol’s jod-oppløsning finnes idag fra en rekke produsenter, men basert på samme oppskrift som Jean Lugol etablerte i 1829.

Lugol’s jod-oppløsning har blitt brukt i 175 år. Lynne Farrow begynte å behandle seg selv med 12,5 mg jod i form av Lugol’s oppløsing. Skuffende nok ga det liten effekt på alle hennes symptomer.

Etter noen måneder hadde hun økt til 50 mg og da kom det som på folkemunne betegnes som «boing»-effekten, noe mange brukere har opplevd. Lynne opplevde at hjernen klarnet opp, energinivået gikk opp, overvekten forsvant og det samme gjorde alle andre symptomer hun hadde hatt.

x

Det finnes i dag flere seriøse online-diskusjonsgrupper som vier seg til bruken av jod i terapeutisk øyemed. De to viktigste er www.IodineResearch.com og iodine forumwww.curezone.com.

Oppmerksomheten rundt jod har eksplodert på nettet de siste årene og har spredd seg fra de opprinnelige rendyrkede jod-forumene til mer diagnosespesifikke grupper, eksempelvis forum viet sykdom i skjoldbruskkjertelen (thyroid på engelsk) eller fibromyalgi.

————————-

Lynnes historie er vanskelig å gjengi på rettferdig vis på noen få linjer. Du som leser dette oppfordres på det varmeste til å lese boka selv. Historien om Lynne Farrows egen ”reise” og oppvåkning er godt skrevet, det hun fant ut er tildels sjokkerende og det hele er meget interessant lesning.

iodine crisisKlikk på bildet av boka hvis du vil se på boka (beskrivelse og omtaler) på amazon.com.

(Jeg er en Amazon-affiliate, dvs. jeg får en liten rabatt på mine kjøp hos Amazon hvis du kjøper boka via min link. Jeg leser veldig mange bøker og rabatt vil være kjærkomment. Så hvis du liker at jeg skriver i detalj om bøker på denne bloggen og kunne tenke deg å kjøpe noen av bøkene selv, så er jeg takknemlig om du bruker mine linker).

Les gjerne mine øvrige innlegg om boka ”The iodine crisis”:

  1. BOK: The iodine crisis – DEL 1 – Introduksjon
  2. BOK: The iodine crisis – DEL 2 – Forfatterens egen historie (dette innlegget)
  3. BOK: The iodine crisis – DEL 3 – Jodets historie
  4. BOK: The iodine crisis – DEL 4 – Brom, jod og kreft
  5. BOK: The iodine crisis – DEL 5 – Hvordan ta jod-tilskudd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s