3 uker detox – utstyr

I utgangspunktet trengs ikke så mye utstyr for å gjennomføre Clean-dietten. En blender til å lage smoothie er imidlertid et must. En saftpresse eller -sentrifuge er en fordel. (Den har jeg hatt veldig stor glede av og kommer til å bruke mye senere også.) En vannbehandler er anbefalt, men jeg kan ikke se at det er et must. En god vekt kan være greit for motivasjonen.

KitchenAid-BlenderBlender

Dette er noe veldig mange har fra før og noe man virkelig trenger for å gjennomføre clean-dietten.

En blender er en arbeidshest. Hos meg blir den mye brukt og jeg har gjennom mange år slitt ut flere stykker. Nå har jeg en Kitchen Aid som jeg synes fungerer veldig bra.x

Saftpresse

En saftpresse eller -sentrifuge faller i kategorien «absolutt en fordel».

Det beste nykjøpet jeg har gjort er en saftpresse. Tidligere forsøk på å ha grønnsaker i blenderen har ikke vært så vellykket. Det blir rett og slett for mye fiber-masse. Med saftpressen får jeg saft full av vitaminer og mineraler fra store mengder grønnsaker (som jeg ikke hadde orket å tygge i meg) med i smoothien, slik at denne blir god og næringstett. Saftpressen kommer jeg til å bruke mye, sammen med blenderen, også etter at denne dietten er ferdig. Jeg har også fått smaken på ren grønnsaksjuice. Se innlegget med oppskrifter – klikk her.

Wilfa JuicemasterHvilken saftpresse? I utgangspunktet tenkte jeg å kjøpe en saftsentrifuge, men etter å ha lest en test på din side landet jeg på Wilfa juicemaster. Se testen her.

Prisen er ca. 1000 kr.

x

x

Badevekt

Nå er vi over i kategorien «kjekt å ha, men ikke nødvendig».

badevektJeg har gått til innkjøp av en skikkelig badevekt som i tillegg til vekt måler kroppsfett og muskelmasse. Jeg har tidligere tenkt at slikt noe er unødvendig å bruke penger på, men den har hjulpet med å holde motivasjonen oppe. Det har også vært et poeng for meg å holde øye med at ikke muskelmassen forvitrer. Det er nemlig ganske vanlig at kroppen bryter ned muskelmasse for å få energi når man går på diett med kalori-begrensning.

Det finnes flere typer vekter som gjør samme jobben. Jeg valgte en modell fra Soehnle som heter Web connect analysis. Mer om denne her. Den koster ca. 1200 kr.x

Vannbehandler

Mer fra «kjekt å ha»-kategorien:

Nikken pimag waterfallForfatteren av boka Clean anbefaler at man drikker utelukkende vann fra vannbehandler. Det er for å fjerne alle spor av stoffer og parasitter som kan utgjøre en belastning for kroppen, samt å sørge for høyere pH (mindre surt). Man får jo selv vurdere i hvilken grad dette er nødvendig. Tilfeldigvis har jeg uavhengig av denne dietten kjøpt Nikken pimag waterfall vannbehandler. Mer om denne kan du lese her. Den står fritt på benken og er ikke tilkoblet strøm. Prisen er ca. 2 500 kr.

Flere vannbehandlingssystemer finner du på Altshop.no. Klikk her for å komme til riktig side hos Altshop. Du finner flere forskjellige vannbehandlere nedover på siden. Disse skal monteres på kjøkkenkranen og går på strøm. Prisen er typisk 12 000 – 14 000 kr, noe jeg synes er ganske stivt.

Man kan diskutere behovet for vannbehandler i Norge. Men mange steder i landet er rørene gamle og dårlige, så selv om vannkilden er god, er kanskje ikke det vannet som kommer fram til kjøkkenkrana så godt som man skulle tro. Jeg kan i hvertfall smake stor forskjell på vannet fra springen og Nikken-vannet, enda jeg bor en plass hvor vannet anses å ha veldig god kvalitet.

nikken testHer er vist et bilde fra youtube der noen har testen potetvekst i 1) vann fra spingen, 2) vann fra flaske og 3) vann fra Nikken vannbehandler. For å se denne lille filmen på youtube, klikk her.

Jeg har også gjort min egen test. Resultatet av den finner du her.

1 tanke på “3 uker detox – utstyr

  1. Tilbaketråkk: 3 uker detox – mine erfaringer | aetherblogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s