Tren bort «grevinnearmer» på en morsommere måte

Visste du at magedans ikke bare er trening av alle de små rare musklene i bekken og buk, men også fantastisk trening av armer og øvre del av ryggen? I dette blogginnlegget får du møte dronningen av grasiøse armer.

magedans 13

Rachel Brice er en av verdens beste dansere innen stilen Tribal Fusion Bellydance og en pioner innen denne spesielle stilarten. Hun er medlem av Bellydance Superstars, en gruppe topp-dansere i USA, driver sitt eget dansestudio og framfører sin fantastiske dans verden over.

Ta en titt på denne videosnutten på youtube, så skjønner du hva jeg mener:

Oppvisning fra DVD’en Bellydance arms and posture – klikk her

magedans 14

For ca. 10 år siden gikk jeg noen semestre på kurs i magedans. Primært var det noe jeg begynte med fordi det var bra for bekkenet mitt (etter bekkenløsing). Men det er noe fasinerende og tilfredstillende med denne dansen som gjør at jeg tidvis setter på en CD og gjør bevegelsene hjemme. Man trenger ikke å danse en koreografi for å ha glede av dette. Jeg nyter å gjøre bevegelsene i seg selv, selv om jeg gjør dem repetitivt uten egentlig å danse noen spesiell dans. Kanskje er det er fordi bevegelsene er kvinnelige og sexy, fordi det er grasiøst og vakkert, eller fordi jeg føler jeg får brukt rare muskler som ellers ikke er vant til å jobbe så veldig mye. Det føles i hvertfall godt for kropp og sjel.

For noen år siden kjøpte jeg flere DVD’er med magedans-instruksjon for å trene hjemme. Jeg holdt på en stund, men krevende hverdag gjorde at DVD’ene etterhvert ble liggende og støve i skuffen. Nå har jeg tatt dem fram igjen, og det er spesielt en DVD jeg hadde lyst til å vise fram. Siden jeg nettopp forsiktig har begynt å trene litt styrketrening på helsestudio vil denne DVD være et fint supplement. Som kjent er det best med variert trening så ikke kroppen blir vant til bare en type belastning.magedans 11

Bellydance arms & posture, av og med Rachel Brice, er god trening for armene, skuldre og øvre del av ryggen. Når man er utrent svir det i armmusklene i løpet av kort tid.

Armene til Rachel er så grasiøse at jeg blir helt hypnotisert og det er en nytelse å følge henne. Jeg har sett en del magedans, og armene og overkroppen til Rachel (bevegelsene altså) er i en klasse for seg.

I undervisningen er Rachel kledd i enkelt svart treningstøy (med bar mage selvsagt), uten all staffasje som hun har på sine oppvisninger. Stemmen er behagelig, trommemusikken er passe nedtonet i bakgrunnen og øvelsene er enkle (men virksomme!).

Her er noen typiske bilder fra en øvingssession med Rachel (disse er ikke hentet fra DVD’en):

magedans 4 magedans 3

Rachel har også to andre DVD’er og de kan alle kjøpes på Amazon.com (Bellydance arms & posture koster kun $12!).

Har du lyst til å se flere oppvisninger med den fantasiske Rachel, så se på disse videosnuttene. Alle er forskjellige og viser bredden i Rachels dans. God nytelse!

Indigo drum oppvisning 2009 – klikk her

Oppvisning fra Serpentine DVD – klikk her

Oppvisning fra Massive spectacular 2011 – klikk her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s