Slik fikk jeg testet progesteronnivå og resept på progesteronkrem

helsemagasinet vof

I Helsemagasine VOF (Vitenskap og Fornuft) nr. 1/2013 kunne man lese en artikkel om det fantastiske hormonet progesteron, skrevet av lege Leif Ims. For å finne ut mer leste jeg umiddelbart flere bøker om emnet, bl.a. den jeg har gitt et sammendrag av her på bloggen (klikk her).

Jeg kjente meg igjen i mange av de karakteristiske kjennetegnene på progesteronunderskudd. Kanskje er det en mulighet for at mine helseproblemer kan knyttes til mangel på progesteron? Dette måtte testes.  På www.hormontest.org  bestilte jeg en blodprøve home-kit. Etter et par dager kunne jeg dryppe noen bloddråper på et test-ark og sende til en lab i USA. Et par uker senere kom svaret tilbake på mail via lege Leif Ims.

Ganske riktig – resultatet viste at jeg var lav på progesteron og lege Leif Ims anbefalte progesterontilskudd. Han sendte resepten til en produsent som blander ut kremen og etter ca. 20 dager fikk jeg den tilsendt i posten. (Produsenten må ha minst 10 bestillinger før de blander opp en ladning med krem, så noen ganger må man vente litt).

progesteron

Nå har jeg nettopp begynt med kremen og lurer på om jeg vil merke forskjell på mine helseplager, og hvor lang tid det eventuelt vil ta før jeg merker noe.

========================

Det frarådes å kjøpe progesteronkrem på nettet fordi disse ikke er gjenstand for kvalitetskontroll.

Det finnes flere bøker på norsk om emnet bio-identiske hormoner, oversatt av lege Leif Ims. Disse bøkene finner du på www.futhark.no.

Reklame

11 tanker på “Slik fikk jeg testet progesteronnivå og resept på progesteronkrem

 1. hvordan får man testet sitt hormonnivå via spyttprøver? (ikke blodprøver, for det blir ikke nøyaktig). forstod det slik at det er i USA, men kan jeg få adressen? og evt. pris, hvis dere vet det.

  • Jeg har ikke adressen til noen som driver med spyttprøver. Jeg kjenner heller ikke til om det er bedre eller dårligere en blodprøve. Det må antakelig gjøres ved en lab i USA eller UK. Blodprøven min ble sendt til USA. Du må nok gjøre litt søk på nettet. Prøv å søke på «progesterone test saliva». Lykke til!

  • Nei. Jeg har ikke merket forskjell. Jeg fortsetter å bruke det, for jeg tenker det er bra for meg så lenge jeg har påviselig mangel. Det er bare det at helseproblemene mine skyldes andre ting enn progesteronmangel.

 2. Hei, jeg trenger å kontakte Dr. Leif Ims. Har du noe e-post eller telefon du kan gi meg? Takk! Hilsen, Maria

  • Hei Susan. Kremen jeg fikk på resept har 1.7% og man skal bruke 1/4 ts 2 gr per dag. Jeg har etterhvert gått over til Emerita Pro-gest krem som jeg kjøper på iHerb. Eventuell effekt er subtil og kan ikke uten videre tilskrives progesteronen. Jeg tror imidlertid det er fornuftig å fortsette med dette.

 3. Hei. Nå har det gått en stund igjen i ditt tilfelle. Synes du den har hatt effekt?
  Jeg har nettopp blitt anbefalt å ta en blodprøve, men er usikker på om det har noe for seg..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s