Bio-identical hormones – DEL 9: Om barn og unge – ADD/ADHD, fedme og pubertet

Hormonell ubalanse er årsak til mange problemer og sykdom hos barn og unge i følge Dr. Michael Platt, forfatter av boka The miracle of bio-identical hormones. Barna utsettes for økt forbruk av kjemiske stoffer (medikamenter) med mange bivirkninger, men problemene kunne i følge forfatteren vært løst med tilskudd av naturlige bio-identiske hormoner uten bivirkninger.

ADD/ADHD

Barn med ADD (attention deficit disorder) har problemer med å kosentrere seg. Forfatteren mener hoverårsaken er at de er hypoglykemiske, altså har lavt blodsukker p.g.a. for høyt insulinnivå. For lavt blodsukker gjør hjernen sløv.  Fordi de er hypoglykemiske, vil de alltid ha sug etter mat som kan gi rask økning av blodsukkeret – juice, brus, godteri. Mange har vektproblemer fordi de spiser for mye høyglykemisk mat og høyt insulin sørger for fettlagring.

ADHD (attention deficit hyperactive disorder) ligner på ADD ved at insulinnivået er forhøyet, men i tillegg har barn med ADHD hyperaktivitet p.g.a. for høyt adrenalin-nivå. Hyperaktiviteten brenner opp sukkeret før det blir lagret som fett og derfor er barn med ADHD ofte tynne. Barn med ADHD blir behandlet med sterke medikamenter, men problemet kunne ha blitt eliminert med å gjenopprette hormonell balanse. Det fundamentale problemet er gjerne underskudd av progesteron.

Barn arver hormonnivåer av foreldrene. F.eks. hvis moren er østrogendominant er hun lav på progesteron. Dette kan overføres til barna.

Forfatteren har svært gode resultater med behandling av ADD/ADHD med progesteron. Likevel er dette ikke anerkjent innen konvensjonell medisin, fordi det ikke finnes tester utført av farmasi-industrien. Det kommer heller ikke til å komme, for det er ingen i industrien interessert i.

Ritalin

Adrenalin er ikke bare et stresshormon men også en nevrotransmitter i hjerne, og de som har ADHD er gjerne svært intelligente og ofte suksessrike som voksne. Voksne med ADHD blir ofte arbeidsnarkomane og type A personlighet. Disse lever på adrenalin.

Forfatteren mener mange suksessrike mennesker, idag og historisk, antakelig har/hadde ADHD (han nevner flere med navn) og at overskuddet av adreanlin har gjort dem både smarte og sørget for stor arbeidskapasitet. Problemet er at et underskudd av progesteron, som er den underliggende årsaken, vil kunne føre til sykdom og helseproblemer senere i livet.

Progesteron eliminerer forøvrig restless legs syndrom, noe som også er forbundet med forhøyet nivå av adrenalin.

Voksne med ADHD, restless legs syndrom og fibromyalgi, alt sammen forbundet med forhøyet nivå av adrenalin, bør ta progesteron tre ganger per dag (krem), samt redusere inntak av karbohydrater i kosten for å redusere insulinnivået.

Fedme og diabetes II

Overproduksjon av insulin vil over tid føre til sykdom, bl.a. diabetes II som stadig flere barn og unge får. Årsaker til at barn får overproduksjon av insulin er:

  1. Barn spiser for mye mat med mye raske karbohudrater som gir høyt blodsukker som stimulerer til overproduksjon av insulin, noe som igjen fører til fedme
  2. Enda viktigere, og kanskje en fundamental årsak, er underskudd på progesteron hos barn.

En forelder som har lavt progesteron kan overføre dette til sitt barn. Forfatteren hadde selv en mor som var østrogendominant og som døde av brystkreft p.g.a. progesteronunderskudd. Selv hadde han ADD som barn, forårsaket av progesteronunderskudd. Hele livet har han kjempet med overproduksjon av insulin og medfølgende fedme og konstant sug etter søtsaker. Hans egne problemer tok slutt da han begynte med tilskudd av progesteron.

Barn som sliter med fedme har utbytte av

  • Opplæring i kosthold (unngå raske karbohydrater, spesielt ferdigmat, godteri og brus)
  • Fysisk aktivitet
  • Justering av hormonell ubalanse, f.eks. tilskudd av progesteron.

Pubertet

Jenter i puberteten som har uregelmessig mens, PMS, akne, vektproblemer har østrogenproduksjon på høygir mens progesteron-produksjonen henger etter. Det er vanlig praksis i USA at unge jenter får p-piller for å få mer regelmessig mens, men dette tilfører kroppen enda mer østrogen (samt en syntetisk progesteron som ikke har samme positive effekt i kroppen som bio-identisk progesteron) og mange av problemene forsterkes. Progesteron produseres av ovariene i.f.m. eggløsning. Siden p-piller forhindrer eggløsning, stopper produksjonen av progesteron helt opp. Tilskudd av naturlig progesteron vil derimot rette opp den fundamentale ubalansen som er årsaken til problemer som uregelmessig mens, polycystisk ovarie syndrom, akne, PMS, migrene. Det vil også bidra til redusert insulin produksjon og dermed redusert fedme.

Det er meget kontroversielt å behandle barn med naturlig progesteron ettersom det er få vitenskapelige studier å støtte seg til. Forfatteren mener at det dessverre blir forsket lite på dette ettersom det ikke har interesse hos farmasi-industrien. Han mener imidlertid at dersom det blir brukt på riktig måte, som beskrevet i boka, så er bio-identisk progesteron ikke giftig for kroppen. Han viser også til at det som gis som tilskudd i form av behandling er lite i forhold til det som produseres av kroppen selv under eggløsning og graviditet. Blodverdien for progesteron er 28 ng/dl under eggløsning, 450 ng/dl under graviditet, mens tilskudd som foreskrevet i boka gir en økning av progesteronnivå på 2 ng/dl.

Forfatteren hevder at barn med ubehandlede hormonbalanser har et helt liv foran seg preget av forskjellige plager og sykdom grunnet denne ubalansen. Hormonelle ubalanser kan føre til vektproblemer, diabetes, ADD/ADHD, depresjon hos barn, bi-polar lidelse, smertetilstander, barnløshet, spontanaborter, for tidlige fødsler, kreft, migrene, astma, endometriose og mer. Forfatteren mener det er et stort problem at barn med ADHD, depresjon og andre problemer overmedisineres med kjemiske og giftige medisiner for å dempe symptomene, når den undeliggende årsaken i mange tilfeller kunne ha vært behandlet uten bivirkninger med ufarlig bio-identisk progesteron.

1 tanke på “Bio-identical hormones – DEL 9: Om barn og unge – ADD/ADHD, fedme og pubertet

  1. Tilbaketråkk: BOK: The miracle of bio-identical hormones, av Michael E. Platt, M.D. | aetherblogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s